Oktatók

Az oktatók

Ismerd meg őket!
Vlaszaty János

Vlaszaty János

A lovarda alapítója (1948-2022)

Haláláig a lovarda motorja, akarom mondani motorosa volt. Bár gyerekkora óta lovagolt, elsődleges sportága a gyorsasági motorozás volt, amivel az 1980-as elején hagyott fel, miután számos hazai és nemzetközi versenyen ért el kimagasló eredményeket. Barátjával, Szikra Péterrel 1982-ben indították a mai lovarda elődjének tekinthető Equus lovasiskolát. Ő maga és számos tanítványa ért el szép eredményeket díjugratásban. Sokat tett a lovas kultúra, a díjugratás és a lovaglás oktatása terén Nagytétényben. Emlékét megőrizzük, szellemi hagyatékát a Lovakért és lovaglásért Alapítvány gondozza majd.

 

Cseh Dóra

Cseh Dóra

Oktató, lovasfejlesztő tréner

Egykor még én is a lovarda egyik lovasa voltam. Majd, ahogy teltek az évek eldöntöttem, hogy nekem ez többet jelent egy hobbinál. Elvégeztem egy lovas oktatói iskolát, a későbbiekben pedig egy lovas mozgás-képesség fejlesztői tanfolyamot. Célom, hogy a későbbiekben lovasterapeuta legyek. Fontosnak tartom, hogy a lovasok az edzések alatt a lovak viselkedéséről is tanuljanak, hogy jobban megértsék őket, valamint tudják, hogy mit miért cselekszenek. Így a lehető legjobban tud együtt dolgozni a ló és lovasa.

 

Dr. Schütt Margit

Dr. Schütt Margit

Edző, lovastábor vezető

Szakképzett lovasoktató, akinek hobbija a lovaglás és annak népszerűsítése, oktatása (egyébként közgazdász és jogász). Felnőtt fejjel tanult meg lovagolni, mert lányai rábeszélésére a család vett egy lovat, hogy díjugratásban versenyezni tudjanak és így neki is részt kellett venni a ló mozgatásában. Ezért tudja, érzi át, milyen nehéz a kezdő lovas dolga és mennyit segít az induláskor a jó és alapos oktatás. 1998-ban szervezett először kísérleti jelleggel nyári lovastábort, aminek a programja azóta is gazdagodik, színesedik. Nem ismer lehetetlent. Kedvességgel, szigorral, köztes feladattal, de mindig eléri, hogy a lovas képes legyen az éppen adott feladat végrehajtására. A Promontor TV riportfilmje itt látható: https://www.youtube.com/watch?v=2LBz9Nzv4N4&t=229s

 

Varga Ingrid

Varga Ingrid

Lovas oktató

Évekkel ezelőtt még a lovasiskola tanulója voltam, majd miután elég tapasztalt lettem, nyári lovastáborokban segédkezhettem, többek közt az oktatásban, ami nagyon megtetszett. Manyi néninek köszönhetően később a hétköznapokban is csiszolhattam oktatói képességeimet, végül pedig egy lovasoktatói képzést is sikeresen elvégeztem, amit amjd magasabb szintekre is szeretnék emelni. Habár az egyetem elvégzése után állatorvosként szeretnék dolgozni, a lovak, a lovaglás és annak tanítása mindig a mindennapjaim része lesz.